Tim is een leuke, spontane jongen van dertien jaar oud en woont samen met zijn ouders en twee zusjes in Lichtenvoorde.
Tim heeft een progressieve spierziekte “Duchenne”. Een ziekte waarbij je spieren langzaam afbreken. Vaak krijgen de meeste kinderen rond het tiende levensjaar problemen met lopen en worden ze afhankelijk van een rolstoel. Ook wordt het steeds moeilijker om de armen te gebruiken. Op den duur worden de spieren voor ademhalen zwakker waardoor beademing nodig is. Duchenne is uiteindelijk fataal omdat ook het hart een spier is.

De grootste hobby van Tim is sport. Formule 1, motorcross, voetbal, wielrennen enzovoort. Hij weet er alles van. Hij houdt zelf van lekker zwemmen, fietsen en voetballen bij zijn club Longa 30. Helaas gaat voetballen echt niet meer.

Nu voetballen echt niet meer kan, is Tim op zoek gegaan naar een sport binnen zijn mogelijkheden. Een sport wat hij leuk vindt om te doen en waar hij veel plezier aan beleefd. Dit heeft hij gevonden in rolstoelhockey. Hier zit alles in wat hij zoekt en kan. Snelheid, tactisch spel, positiespel, lekker bewegen op zijn manier en sporten met anderen.
Om deze onwijs gave sport te kunnen uitoefenen, heeft Tim een sportrolstoel nodig. Hiervoor is geld nodig. Helpen jullie Tim om z’n droom uit te laten komen?