Eerste oefenavond recordpoging boogschieten

 

Ter gelegenheid van het jubileum van ons gilde in 2019, hebben Pascal Koolhof en Mike Reukers het idee opgevat om het bestaande record “24 uur schieten” te verbreken. Het huidige record in het Guinness Book of Records is 37359 punten, door 2 personen geschoten in 24 uur. Op 10 november hebben Mike en Pascal een eerste oefenavond geschoten. Beter gezegd eigenlijk een oefennacht. Na een dag vol werk en andere activiteiten, om al enige vermoeidheid te hebben, begonnen Mike en Pascal om 22.15 uur ‘s avonds aan een 4 uur durende oefening. Met ongeveer 10 andere leden erbij was het ook nog gezellig! Vooral omdat er voor “catering” gezorgd was en er dus naast Pascal en Mike nog meer sporters aan het schieten waren.

Maar het ging vooral om het schieten! Gerben had van te voren een mooi excel sheet gemaakt om de scores bij te houden, maar ook om de voortgang te kunnen bewaken: zitten ze nog op schema voor het record? In 4 uur moesten Pascal en Mike dan meer als 6227 punten schieten! En liever meer, want de scores zullen afzwakken gedurende 24 uur achter elkaar schieten!

De eerste heulen gingen erg snel: zo’n 16 minuten per heul (10 * 3 pijlen). En de prognose qua punten leek ruim . Het was duidelijk: deze snelheid moet, en pauzes mogen, maar niet te lang! Want na elke pauze zakte de prognose een heel stuk in…

Maar om 02.15 uur, na 4 uur schieten, hadden Mike en Pascal 6460 punten bij elkaar geschoten, ruim 200 punten meer als de doelstelling! Al met al een geslaagde nacht, maar die ook liet zien dat het echt niet makkelijk gaat worden om het record te verbreken!

Tot slot nog een speciale vermelding voor Jeroen: hij schoot de eerste 10 heulen in hetzelfde tempo met Mike en Pascal mee!

Mike Pascal Luuk